Я сиджу на терасі свого невеликого будинку за містом, тримаю в руках келих червоного вина і дивлюся на захід сонця. Небо палає помаранчевим та рожевим, а в повітрі пахне чебрецем і спокійним вечором. Ще рік тому я не могла уявити, що можу собі дозволити таке життя. Я працювала вчителькою початкових класів у звичайній київській школі, де мій голос зривався від крику, а ноги гули від безкінечного стояння біля дошки. Моя зарплата ледве покривала оренду кімнати в комуналці, де вічно пахло чужими котлетами та сирістю. Я втомилася. Я втомилася від дітей, які не хотіли вчитися, від батьків, які звинувачували мене в усіх гріхах, і від директора, який вимагав звітів, наче я не вчителька, а бухгалтер. Одного вечора, коли я знову прийшла додому і просто впала на ліжко, я зрозуміла: так більше не можна. Мені потрібна була втеча. Хоча б на кілька годин.
Я взяла телефон і почала шукати щось, що могло б відволікти мене від цієї сірості. Я натрапила на відео в YouTube, де дівчина грала в якийсь слот і сміялася, наче виграла мільйон. Мені стало цікаво. Я ніколи не цікавилася азартними іграми, вважала це чимось чужим і небезпечним. Але тієї ночі я була готова на все, аби тільки вимкнути свій мозок. Я знайшла сайт, який виглядав стильно і сучасно, без дешевої реклами та нав'язливих банерів. І тоді я згадала, що вавада дзеркало завжди доступне навіть у випадку, якщо основний ресурс перевантажений, тому я без проблем зайшла і почала вивчати інтерфейс. Він був зручним, приємним для ока, і я відчула, що це саме те, що мені потрібно. Я зареєструвалася, поповнила рахунок на мінімальну суму, яку могла дозволити собі втратити, і почала гру.
Перші хвилини я просто тицяла в кнопки, не розуміючи, що відбувається. Я обрала слот із квітами та метеликами, тому що він здався мені найкрасивішим. Я крутила барабани, дивилася на анімацію, слухала музику, і поступово напруга почала відпускати мене. Це було схоже на те, як ти занурюєшся в теплу ванну після довгого дня. Я не думала про виграш, я просто відпочивала. Через півгодини я виграла невелику суму, яка повернула мені мій депозит, і відчула легку ейфорію. Я вирішила продовжити, але тепер діяти обережніше, не дозволяючи азарту взяти гору. Я почала вивчати різні ігри, шукати ті, які приносять задоволення, а не просто змушують ризикувати. І я знайшла гру про стародавню Грецію, з богами та героями. Вона була неймовірно красивою, і я занурювалася в неї з головою, забуваючи про всі свої проблеми.
Минуло кілька тижнів. Я грала по вечорах, коли закінчувала перевіряти зошити. Це стало моїм ритуалом, моїм маленьким особистим світом, де не було місця для шкільних проблем. І ось одного вечора, коли я вже збиралася закрити ноутбук і йти спати, я вирішила зробити ще одну ставку. Я не знаю, що мене підштовхнуло, але я збільшила суму вдвічі. Я натиснула на кнопку, і екран раптом засвітився сріблом. Барабани крутилися, і я затамувала подих. Коли вони зупинилися, я побачила комбінацію, яка принесла мені джекпот. Я не одразу зрозуміла, що сталося. Я дивилася на цифри, перераховувала їх знову і знову, але вони не зникали. Я виграла суму, яка дорівнювала моїй річній зарплаті. Я не могла повірити в це. Я сиділа нерухомо кілька хвилин, потім вимкнула ноутбук і просто лягла на ліжко, вдивляючись у темряву. Наступного ранку я перевірила баланс - гроші були на місці. Це було реально.
Я не стала витрачати гроші одразу. Я дала собі час подумати. Я вирішила, що хочу змінити своє життя. Я звільнилася зі школи, купила невеликий будиночок за містом і почала займатися тим, про що завжди мріяла - вирощувати квіти. Тепер у мене невелика теплиця, де я вирощують троянди, лаванду та півонії. Я продаю їх на ринку і отримую від цього неймовірне задоволення. Я прокидаюся не під звук будильника, а під спів птахів, і це найкраще, що могло зі мною статися. Я більше не відчуваю себе загнаною в кут. Я вільна. Інколи, коли вечори стають надто тихими, я знову заходжу на сайт. Я роблю це не для того, щоб виграти, а для того, щоб згадати той момент, коли все змінилося. Вавада дзеркало завжди відкриває мені доступ до цього світу, де я можу просто відпочити і насолодитися моментом.
Я не знаю, чи є в цьому історії мораль. Я знаю лише одне: інколи доля підкидає нам подарунки, коли ми найменше цього очікуємо. Я не стала одержимою грою, я не шукаю легких грошей. Але я вдячна тій випадковості, яка привела мене сюди. Вона дала мені шанс почати все спочатку. І я скористалася ним. Зараз, коли я дивлюся на захід сонця зі своєї тераси, я розумію: щастя - це не те, що ти шукаєш. Воно приходить само, коли ти відкриваєш йому двері. А іноді воно ховається за екраном монітора і чекає, поки ти зробиш перший крок. Я зробила його, і це змінило все. Я не хочу повертатися в минуле. Я хочу жити тут і зараз. І я знаю, що попереду в мене ще багато чудових днів. Головне - не боятися змін. Бо саме вони роблять наше життя справжнім. |